Skorpory pomidorowe z guacamole i pulled pork

Składniki:
  • Skorpory pomidorowe z ziołami i czosnkiem
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 pomidor
  • sok z cytryny
  • 500 g łopatki wieprzowej
  • marynata do mięsa: 2 łyżki miodu, 2 łyżki musztardy sarepskiej, 2 łyżki ketchupu, po 1 łyżeczce papryki w proszku słodkiej i ostrej, gałązka rozmarynu, 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 3 łyżki oliwy

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj ze sobą, obtocz w niej mięso i wstaw do lodówki na 2 godziny.
  2. Po tym czasie mięso podsmaż na patelni, a następnie przełóż na blaszkę do pieczenia i piecz około 7 godzin w piekarniku nagrzanym do 90 stopni C.
  3. Rozgniecione widelcem awokado wymieszaj z przyprawami, sokiem z cytryny i pokrojonym w kostkę pomidorem.
  4. Na każdego Skorpora nałóż guacamole, a następnie upieczoną wieprzowinę.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.