BABECZKI RENIFERY Z BISZKOPTAMI WROCŁAWSKIMI


Ingredients of recipe:


  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2/3 szklaki cukru
  • 1 łyżka przyprawy piernikowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki miodu
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 120 ml kefiru
  • 2 jajka
  • 100 g czekolady deserowej
  • Biszkopty Wrocławskie
  • precelki
  • draże czekoladowe

Preparation:


  1. W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, przyprawę piernikową, cynamon, proszek do pieczenia oraz sodę.
  2. W drugiej misce wymieszaj mleko, miód, olej roślinny, kefir i jajka.
  3. Do miski z suchymi składnikami wlej mokre składniki i całość dokładnie wymieszaj.
  4. Masę przełóż do foremek i piecz około 25 minut w 180 stopniach.
  5. Ostudzone babeczki posmaruj rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, nałóż po jednym biszkopcie, na górze wbij po dwa precelki, a z draży udekoruj ozy oraz nos.