GRISSINI Z SEZAMEM I PANIEREM KUKURYDZIANYM


Ingredients of recipe:


  • półtorej szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka panieru kukurydzianego
  • 2/3 szklanki ciepłej wody
  • 30 g drożdży
  • sól
  • 1 żółtko
  • sezam
  • do podania: parmezan, oliwki, szynka parmeńska

Used products:


Preparation:


  1. W połowie wody rozpuść drożdże.
  2. Mąkę przesiej, dodaj panier kukurydziany i sól,po czym wszystko wymieszaj.
  3. Następnie do suchych składników dodaj rozpuszczone drożdże i stopniowo dolej pozostałą część wody.
  4. Wyrób ciasto (około 10 minut), po czym przykryj je ścierką i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
  5. Z wyrośniętego ciasta uformuj cienkie wałeczki o dowolnej długości.
  6. Posmaruj je żółtkiem, posyp sezamem i piecz przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
  7. Podawaj z ulubionymi dodatkami.