Grzanki z kozim serem, szpinakiem, "stekiem" z kalafiora i salsą z pomidorów i kukurydzy

Składniki:
  • około 10 sztuk Sucharków Extra Delikatesowych
  • 1 kalfior
  • 2 łyżki pasty curry
  • około 200 g serka koziego do smarowania
  • około 300 g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 czerwone pomidory
  • 1 ugotowana kolba kukurydzy
  • ½ papryczki chilli
  • 1 cebula dymka
  • 1 łyżka oliwy
  • jogurt naturalny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kalafior pokroić w plastry grubości około 2-3 cm, ułożyć na blaszce do pieczenia, posmarować pastą curry, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec około 30 minut.
  2. Na 4-5 minut przed końcem pieczenia do piekarnika wstawić Sucharki Extra Delikatesowe.
  3. Pomidory pokroić w kostkę, dodać ziarna kukurydzy, posiekaną chilli oraz dymkę.
  4. Doprawić solą, wymieszać.
  5. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, podsmażyć 2 minuty, następnie dodać szpinak, podsmażyć kolejne 2-3 minuty.
  6. Podpieczone Sucharki Extra Delikatesowe posmarować serkiem kozim, na wierzchu położyć szpinak.
  7. Obok wyłożyć “steki” z kalafiora, polać je jogurtem i posypać salsą z pomidorów i kukurydzy.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.