Jajka zapiekane pod Bułką Tartą Wrocławską

Składniki:
  • 4 jajka
  • 3-4 łyżki Bułki Tartej Wrocławskiej
  • 8 główek zielonych szparagów
  • pomidorki cherry
  • sól i pieprz
  • oliwa
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie:

  1. Natkę pietruszki dokładnie posiekaj. Wymieszaj z Bułką Tartą Wrocławską i roztopionym masłem oraz solą i pieprzem.

  2. Główki szparagów oraz pomidorki obsmaż krótko na oliwie z oliwek z odrobiną soli i pieprzu.

  3. Pod koniec smażenia dodaj przepołowione pomidorki koktajlowe.

  4. Do naczynia żaroodpornego wlej kilka kropli oliwy i dokładnie wysmaruj ścianki.

  5. Wbij jedno jajko i dopraw solą oraz pieprzem.

  6. Ułóż na wierzchu główki szparagów oraz pomidorki, a całość przykryj warstwą chrupiącej kruszonki.

  7. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180-200oC lub pod grillem aż jajka będą ścięte, a kruszonka rumiana.

Las cookies nos permiten ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de las cookies. Más información.