KARP W PANIERZE KUKURYDZIANYM Z DODATKIEM ORZECHÓW I SOSU SALSA VERDE


Ingredients of recipe:


  • 2 dzwonki karpia
  • Panier kukurydziany
  • ćwierć szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 1 jajko
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek bazylii
  • 1/3 szklanki oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz
  • olej do smażenia

Used products:


Preparation:


  1. Pietruszkę, bazylię, sok z cytryny, czosnek, sól, pieprz i oliwę zblenduj na gładki sos.
  2. Rybę umyj, obtocz w jajku i Panierze kukurydzianym wymieszanym z orzechami.
  3. Karpia usmaż na rozgrzanym oleju i podaj z wcześniej przygotowanym sosem.