Lody o smaku owoców leśnych z chrupiącą warstwą z Sucharków z rodzynkami

Składniki:
  • 500ml jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka malin
  • pół szklanki jagód
  • pół szklanki jeżyn
  • pół szklanki borówek
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 50g białej czekolady
  • Sucharki z rodzynkami

Przygotowanie:

  1. Jogurt naturalny, wszystkie owoce oraz ksylitol zblenduj na gładką masę.
  2. Pokrusz sucharki z rodzynkami, a białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Następnie wymieszaj z nią sucharki.
  3. Do foremek na lody wlej mus jogurtowo – owocowy, następnie wbij patyczki, a na koniec dodaj warstwę sucharków.
  4. Lody włóż do zamrażarki na około 6 godzin.
  5. Po tym czasie wyciągnij lody, a w przypadku gdyby ciężko wychodziły z foremek możesz delikatnie zanurzyć je w ciepłej wodzie na kilka sekund.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.