Mini serniczki z chia z Biszkoptami z błonnikiem jabłkowym


Składniki:


  • Biszkopty z błonnikiem jabłkowym
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • ¼ szklanki nasion chia
  • 150 ml mleka
  • 100 ml słodkiej śmietanki 30%
  • 1 czubata łyżka miodu
  • ulubione owoce
  • galaretka owocowa np. poziomkowa

Użyte produkty:


Przygotowanie:


Na spód naczynia wyłóż Biszkopty z błonnikiem jabłkowym.

W rondelku zagotuj mleko kokosowe z mlekiem, śmietanką i miodem. Dodaj nasiona chia i gotuj 5-10 minut cały czas mieszając aż masa zgęstnieje.

Przelej całość do pucharków. Zostaw do zastygnięcia na 2-4 godziny.

Na wierzchu deseru ułóż ulubione owoce i zalej je wcześniej przygotowaną galaretką owocową.