OMLET Z KURKAMI I BUŁKĄ TARTĄ WROCŁAWSKĄ


Składniki:


  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 2 łyżki Bułki Tartej Wrocławskiej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g kurek
  • gałązka rozmarynu
  • 2 łyżki masła
  • odrobina oliwy
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:


  1. Białka jaj oddziel od żółtek, po czym ubij je na sztywno i wymieszaj z żółtkami.
  2. Dodaj mąkę, Bułkę Tartą Wrocławską, proszek do pieczenia i przyprawy, po czym wszystko delikatnie wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej masło z odrobiną oliwy i usmaż omlet z obu stron.
  4. Ponownie na patelni rozgrzej trochę masła z oliwą i podsmaż posiekaną cebulkę, czosnek, kurki – całość dopraw świeżym rozmarynem, solą i pieprzem.
  5. Na gotowy omlet wyłóż kurki, całość posyp natką pietruszki.