Orzechowe gofry z karmelizowanymi owocami i chrupiącą posypką z Sucharków

Składniki:
  • Sucharki z rodzynkami
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich
  • pół szklanki mleka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 banany
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 2 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie:

  1. Do miski wsyp przesianą mąkę, zmielone orzechy, jajka, łyżkę brązowego cukru, proszek do pieczenia, mleko oraz olej, po czym wszystko zblenduj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie upiecz gofry.
  2. Sucharki pokrusz drobno i podpraż na rozgrzej patelni z dodatkiem cynamonu.
  3. Na patelni rozpuść masło z cukrem, po czym skarmelizuj banana pokrojonego w plasterki i pomarańczę pokrojoną w cząstki.
  4. Gotowe gofry podaj z owocami i Sucharkami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.