PASZTET DROBIOWO - WOŁOWY Z BUŁKĄ TARTĄ WROCŁAWSKĄ


Ingredients of recipe:


  • 4 udka z kurczaka
  • 1 filet z kurczaka
  • 300 g szpondru wołowego bez kości
  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 por
  • 1 seler
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • Bułka Tarta Wrocławska
  • pół szklanki kwaśnej śmietany 18%
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła

Preparation:


  1. Wszystkie mięsa włóż do garnka, dodaj warzywa i całość ugotuj, aż mięso będzie miękkie. Ugotowane mięso oddziel od kości.
  2. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, następnie dodaj mięso i całość podsmaż.
  3. Mięso zmiel w maszynce trzy razy, wmieszaj jajko, śmietanę, pół szklanki Bułki Tartej Wrocławskiej, czosnek oraz przyprawy.
  4. Całość przełóż do formy wysmarowanej masłem i piecz przez około 90 minut w 180 stopniach.