Pierniki z Biszkoptów Wrocławskich w czekoladzie


Składniki:


  • 1 opakowanie Biszkoptów Wrocławskich
  • 1 szklanka domowej konfitury morelowej
  • 200g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka masła
  • pół łyżeczki przyprawy piernikowej

Użyte produkty:


Przygotowanie:


Konfiturę morelową wymieszaj z sokiem z cytryny i przyprawą piernikową. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z dodatkiem masła. Biszkopty składaj płaską częścią na zewnątrz przekładając je konfiturą morelową. Odstaw do zamrażalnika na 30 minut. Schłodzone biszkopty pojedynczo wrzucaj do rozpuszczonej czekolady i obtaczaj je dokładnie z każdej strony. Oblane ciastka odkładaj na papier do pieczenia, aż zastygną.

Podawaj posypane cukrem pudrem i cynamonem.