Pomarańczowa panna cotta z mango i kokosem


Ingredients of recipe:


  • 1 litr soku z pomarańczy
  • 2 dojrzałe mango
  • około 50 g ciastek biszkoptowych Mamutki
  • opakowanie żelatyny
  • 70 ml gorącej wody
  • 1 pomarańcza do dekoracji
  • płatki kokosa do dekoracji

Preparation:


  1. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do soku z pomarańczy, dodać zmiksowany miąższ z mango, wymieszać, odstawić aż masa zacznie tężeć.
  2. Wówczas przelać ją do małych szklaneczek, na wierzchu ułożyć warstwę z Mamutków.
  3. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 3-3 godziny).
  4. Następnie wyjąć deser ze szklanek (umieścić na kilka sekund w naczyniu z gorącą wodą, a następnie odwrócić do góry dnem, tak, aby Mamutki znalazły się na spodzie).
  5. Wierzch udekorować cząstkami pomarańczy oraz płatkami kokosa.