Potrawka z kiełbasą jałowcową z dodatkiem Skorpora z kminkiem


Składniki:


  • Skorpor z kminkiem
  • 400 g kiełbasy jałowcowej
  • ¼ młodej kapusty
  • 1-2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • świeży tymianek
  • świeży rozmaryn
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 300 ml bulionu
  • 2 łyżki masła
  • świeża natka pietruszki
  • oliwa do smażenia

Użyte produkty:


Przygotowanie:


Kiełbasę pokrój w plasterki i obsmaż na rozgrzanej patelni aż będzie rumiana. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka oraz posiekany czosnek. Całość posyp świeżymi ziołami i poszatkowaną kapustą, a następnie smaż dodatkowe 2 minuty. Po tym czasie dodaj pokrojone w dużą kostkę pomidory, listki laurowe, ziele angielskie i bulion. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem oraz masłem i duś 15-20 minut.. Podawaj posypane natką pietruszki oraz Skorporem z kminkiem.