Przekąski „po polsku” ze Skorpora z kminkiem

Składniki:
  • Skorpory z kminkiem
  • 200 g zielonego groszku (mrożonego luz świeżego)
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • ogórki kiszone
  • pęczek podsuszanej kiełbasy
  • świeży koperek

Przygotowanie:

  1. Groszek ugotuj, a następnie odcedź i zblenduj z dodatkiem przypraw, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny.
  2. Tak przygotowaną pastę nałóż na skorpory.
  3. Na wierzchu każdej przekąski ułóż kilka plastrów kiełbasy oraz ogórka kiszonego.
  4. Całość posyp posiekanym koperkiem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.