Pudding bananowo - waniliowy z Sucharkami z rodzynkami

Składniki:
  • 5 bananów
  • Sucharki z rodzynkami
  • konfitura śliwkowa
  • 600 ml mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • płatki kokosa

Przygotowanie:

  1. Budyń ugotuj na mleku.
  2. Banany obierz i pokrój wzdłuż, a następnie skrop okiem z cytryny.
  3. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, ułóż warstwę Sucharków, posmaruj je konfiturą, następnie wyłóż banany i zalej częścią budyniu – całą procedurę powtórz tak, aby powstały 3 warstwy.
  4. Całość wstaw do piekarnika nagranego do 180ºC i piecz około 15 minut.
  5. Gotowy pudding posyp płatkami kokosa.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.