Tabbouleh z tuńczykiem na Skorporach graham

Składniki:
  • Skorpory graham
  • 100 g kaszy bulgur
  • 100 g tuńczyka w sosie własnym
  • 1 duży dojrzały pomidor
  • natka pietruszki
  • kilka listków świeżej mięty
  • pół papryczki chilli
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kaszę bulgur ugotuj w osolonej wodzie, a następnie przełóż do miski. Pomidora pokrój w bardzo drobną kostkę. Natkę pietruszki, miętę oraz papryczkę chilli posiekaj na bardzo drobno.

  2. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny – ponownie wymieszaj. Tak przygotowaną tabbouleh wyłóż na Skorpory graham.

  3. Na wierzchu każdego Skorpora z sałatką ułóż kawałki tuńczyka. Całość udekoruj listkami natki pietruszki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.