SAŁATKA Z KOTLECIKAMI Z KASZY JAGLANEJ PANIEROWANYMI W PANIERZE Z CIECIERZYCY


Ingredients of recipe:


  • 2 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 cebula dymka ze szczypiorkiem
  • pół czerwonej papryki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka panieru z ciecierzycy
  • mieszanka sałat
  • kiełki rzodkiewki
  • pół małej cukinii
  • 1 ugotowany lub upieczony burak
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Used products:


Preparation:


  1. Kaszę jaglaną ugotowaną w osolonej wodzie zblenduj z dymką ze szczypiorkiem i czerwoną papryką.
  2. Do masy dodaj jajka, przyprawy – całość wymieszaj i uformuj kotleciki.
  3. Każdego kotlecika obtocz w panierze z ciecierzycy, a następnie usmaż na patelni na złoty kolor.
  4. Cukinię pokrojoną w plasterki i doprawioną solą, pieprzem oraz bazylią ugrilluj na patelni z obu stron.
  5. Mieszankę sałat skrop sokiem z cytryny, oprósz sola oraz pieprzem i wyłóż na talerz. Na wierzchu poukładaj plasterki buraka, cukinii oraz usmażone kotleciki.