Śląskie karminadle w Panierze z ciecierzycy


Składniki:


  • Panier z ciecierzycy
  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • masło lub olej do smażenia

Użyte produkty:


Przygotowanie:


Mięso dopraw solą i pieprzem. Cebulę pokrój na drobną kostkę i podsmaż na tłuszczu na złoty kolor. Lekko przestudzoną cebulę dodaj do mięsa, a całość połącz z jajkiem. Dla uzyskania odpowiedniej konsystencji dodaj 1-2 łyżki Panieru z ciecierzycy i dokładnie wymieszaj składniki.

Z mięsa uformuj niewielkie pulpety, a następnie dokładnie obtocz je w Panierze z ciecierzycy. Karminadle smaż w głębokim tłuszczu do chwili, kiedy będą zarumienione i usmażone w środku. Podawaj z ulubionymi dodatkami.