Sucharki graham z pieczoną papryką i kindziukiem

Składniki:
  • Sucharki Graham
  • 2-3 czerwone papryki
  • sól i pieprz
  • 2-3 łyżki oleju lnianego
  • sok z ½ cytryny
  • szczypta cukru
  • 100 g sera korycińskiego
  • 70 g kindziuka
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

  1. Zapiecz paprykę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu pozbądź się skórki oraz gniazd nasiennych. Pokrój ją w kostkę, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Plastry kindziuka ułóż pojedynczo na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190oC. Piecz do lekkiego przyrumienienia.
  2. Ser koryciński pokrusz na małe kawałki.
  3. Pokrojoną paprykę połącz z olejem lnianym, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj doprawiając odrobiną cukru i soku z cytryny.
  4. Powstałą bazę paprykową ułóż na Sucharkach Graham. Posyp prażonym kindziukiem oraz serem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.