TARTALETKI BUDYNIOWE Z BISZKOPTAMI


Składniki:


  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 180 g schłodzonego masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 100 ml mleka
  • 200 ml śmietany kremówki
  • Biszkopty Wrocławskie bez dodatku cukrów
  • maliny

Przygotowanie:


  1. Mąkę przesiej przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać masło, jajko i zagnieć ciasto. Owij je folią i wstaw do lodówki na około 30 minut.
  2. Następnie schłodzone ciasto rozwałkuj cienko, wyłóż do foremek i piecz przez około 20 minut w 180 stopniach.
  3. Budyń ugotuj na mleku, a następnie schłodź.
  4. Kremówkę ubij, w trakcie ubijania dodawaj powoli schłodzony budyń. Tak powstałą masę wyłóż na wcześniej upieczone spody.
  5. Każdą tartaletkę udekoruj biszkoptami oraz malinami. Całość delikatnie posyp cukrem pudrem.