Tosty francuskie z jogurtem i sałatką z cytrusów


Ingredients of recipe:


  • około 8 sztuk Sucharków z rodzynkami
  • ½ szklanki mleko
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki masła
  • jogurt naturalny
  • 2 pomarańcze
  • 1 grejpfrut
  • pestki z ½ granatu
  • listki mięty
  • 1-2 łyżeczki miody

Preparation:


  1. Pomarańcze i grejpfruta obrać, podzielić na cząstki.
  2. Ułożyć na talerzu, posypać pestkami granatu, posiekaną miętą i polać miodem.
  3. Jajko wbić do mleka, dodać cynamon, wymieszać.
  4. Sucharki maczać w mleku, a następnie smażyć na maśle, na złoty kolor.
  5. Wyłożyć na talerz z sałatką z cytrusów, polać jogurtem, podawać na ciepło.