Trufle z masłem orzechowym

Składniki:
  • opakowanie Biszkoptów Wrocławskich
  • 300 g masła orzechowego
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 200 g czekolady deserowej
  • około 100 g posiekanych orzeszków ziemnych
  •  

Przygotowanie:

  1. Biszkopty Wrocławskie, masło orzechowe, kakao, cukier puder zmiksować w kielichu blednera służącym do siekania (lub w malakserze).
  2. Z powstałej masy uformować kulki, schłodzić w lodówce.
  3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
  4. Maczać w niej kulki truflowe, wyłożyć na papier do pieczenia, posypać orzeszkami ziemnymi i wstawić ponownie do lodówki do stężenia czekolady.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.