Truskawkowa fit panna cotta z Biszkoptami Wrocławskimi bez dodatku cukrów


Składniki:


  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 150 g truskawek
  • 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkach gorącej wody
  • 2 łyżeczki ksylitolu
  • Biszkopty Wrocławskie bez dodatku cukrów

Przygotowanie:


Truskawki umyj, usuń szypułki, a następnie dodaj do jogurtu i zblenduj na jednolitą masę. Dodaj ksylitol i wymieszaj. Rozpuszczoną w wodzie żelatynę stopniowo połącz z jogurtem. Masę wylej do niedużych miseczek. Na wierzchu każdej ułóż biszkopty. Desery wstaw do lodówki na około 90 minut (do momentu, aż stężeją). Po tym czasie wyjmij panna cottę z miseczek (zanurz je na kilka chwil w gorącej wodzie, aby masa odkleiła się od brzegów miseczki). Przełóż na talerze, przed podaniem udekoruj truskawkami i biszkoptami.