Warstwowa sałatka w stylu meksykańskim


Ingredients of recipe:


  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 awokado
  • około 250 g piersi z kurczaka
  • około 10-15 sztuk pomidorków koktajlowych
  • około 150 g ugotowanego bobu
  • około 60-80 g Groszku Ptysiowego
  • rukola
  • limonka
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Used products:


Preparation:


1. Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw przyprawą do kurczaka.
2. Usmaż na oleju na złoty kolor.
3. Awokado obierz, pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
4. Ugotowany bób posiekaj, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
5. Pomidorki pokrój, dopraw solą i pieprzem.
6. Na dno słoika kolejno połóż: rukolę, kukurydzę, awokado, kurczaka, pomidorki, bób oraz Groszek Ptysiowy.